pátek 11. ledna 2013

1. týden: 28denní detoxikační program podle Antónie Mačingové + výherce Giveaway

Není to zas tak dávno, co jste zde na blogu vídali články s mými jídelníčky. Pak přišly zápočty, zkoušky, vánoční shon a já neměla vůbec čas na to fotit a zapisovat si, co jsem kdy snědla. A o Vánocích jsem si chtěla s hlídáním se v jídel dát pohov. Ale i tak se musím pochválit, že to vánoční obžerství jsem zvládla na jedničku. Tím, že se snažím se hlídat a své chutě mám díky vyvážené stravě zkorigované, tak ani nebyla žádná ta chuť na přežírání. Ano, zkusila jsem pár kousků cukroví, vánočku, měla i nějaký ten novoroční přípitek, ale nijak zvlášť jsem nehřešila. Mým kamenem úrazu v průběhu prosince byla spíš nepravidelnost ve stravování. Stres ze školy, povinnosti, které bylo potřeba stihnout do konce roku....Kdysi, když jsem byla ve stresu, tak jsem se přejídala vším možným nezdravým a tak si kompenzovala své problémy. Tentokrát to bylo jinak. Během zápočtového týdne jsem snad ani jednou nesnídala, což si dodnes nedokážu vysvětlit...Hladověním a občasným uzobáváním dobrot jsem během Vánoc nabrala 2 kila.

Začátek roku, nejlepší příležitost změnit svůj život. A třeba i stravování a něco zhubnout. Když jsem začínala se zdravým stravováním, tak můj přítel tehdy aplikoval detoxikační kúru podle A. Mačingové. Výsledky byly skvělé a hlavně se cítil velmi dobře. Když jsem viděla ty jídla, co jí, doslova se mi sbíhaly sliny. Proto jsme se rozhodli, že s příchodem nového roku začneme detoxikovat naše organizmy:)


Tento 28denní detoxikační program neutralizuje překyselení organismu, dodává tělu živiny, obnovuje fyzickou a psychickou rovnováhu. Díky vhodným potravinám se tělo zbaví škodlivin a toxinů. Taktéž může dojít k odstranění určitých zdravotních problémů jako např. snížení krevního tlaku, hladiny cholesterolu, snížení projevů PMS, zlepšení stavu pleti...Smyslem tohoto programu není hladovět, naopak množství přijaté potravy není omezeno, smíte toho sníst tolik, dokud nejste sytí. Díky složení potravy taktéž dochází k postupné ztrátě chuti na sladké. A nejenže své tělo zbavíte nashromážděných škodlivin, ale taky zhubnete.

Detoxikační program je plný zeleniny a tu já fakt ráda:) V receptech se objevuje řepa, zelené fazolové lusky, mrkev, celer, cuketa, brokolice...Denní rozpis obsahuje snídani, oběd a večeři, kdy nejste omezeni velikostí porce a můžete toho sníst opravdu, kolik chcete. Kdyby se mezi jídly náhodou dostavil pocit hladu, tak dopoledne si smíte na svačinu dát sušené švestky či vlašské ořechy, mandle. Na odpolední svačinu je povolen bílý jogurt s mandlemi a medem.

Protože Vás mé hubnoucí články bavily, tak jsem se rozhodla dokumentovat i průběh mého detoxikačního programu. Recepty jsou opravdu chutné, takže i když nebudete chtít najet na tuto detoxikační kúru, tak se můžete jednotlivými jídly inspirovat.


1. den
snídaně: strouhaná mrkev s jablkem, ořechy a med

oběd: brokolice s česnekem a strouhaným sýrem

večeře: salát z červené řepy se strouhaným sýrem


2. den
snídaně: strouhaná mrkev s jablkem, ořechy a med
oběd: fazolové lusky s česnekem, skořicí a strouhaným sýrem
večeře: salát z červené řepy s vařeným vejcem


3. den
snídaně: strouhaná mrkev s jablkem, ořechy a med
oběd: salát z červené řepy se strouhaným sýrem
večeře: mrkvový perkelt se strouhaným sýrem


4. den
snídaně: strouhaná mrkev s jablkem, ořechy a med
oběd: mrkvový perkelt se strouhaným sýrem
večeře: prokládaná cuketa


5. den
snídaně: strouhaná mrkev s jablkem, ořechy a med
oběd: prokládaná cuketa
večeře: fazolové lusky s česnekem, skořicí a strouhaným sýrem


6. den
snídaně: strouhaná mrkev s jablkem, ořechy a med
oběd: fazolové lusky se zázvorem

večeře: brokolice s česnekem s vařeným vejcem


7. den
snídaně: strouhaná mrkev s jablkem, ořechy a med
oběd: salát z červené řepy s vařeným vejcem

večeře: mrkvový perkelt se strouhaným sýrem


 Recepty na předepsaný den se snažíme dodržovat, ale nevíte, jakou to dá námahu teď v zimě sehnat některou ze zeleniny. Třeba kvůli cuketě jsme objeli 3 supermarkety, než jsme v posledním ukořistili posledních pět cuket:) No a já ještě vynechávám rozinky, které mi nechutnají a mají být součástí snídaňové směsi mrkve s jablkem.

V žádném případě to neberte jako ukázkový jídelníček! I když se nejedná o žádnou hladovějící dietu, tak přece jen nemusí vyhovovat každému. Záleží na Vašem zdravotním stavu a váze. A protože já mám opravdu co shazovat (chtěla bych shodit tak 10 - 15 kg) a nechci držet hladovku či nějakou drastickou dietu, tak jsem se rozhodla pro detoxikaci organismu.



 A na závěr vyhodnocení giveaway. Všem Vám moc děkuji za účast, opravdu jsem nečekala tolik komentářů. Pěkně jsem si pročetla, co pěkného jste dostali od Ježíška a nebo jestli si dáváte nějaká předsevzetí. Kosmetická taštička s produkty poputuje k Dani C.1. Gratuluji.

16 komentářů:

  1. Závidím ti přítele, který jde do takových "diet" s tebou.

    Osobně jsem si tu knihu půjčila kdysi v knihovně, ale ten relativně přísný řád není nic pro mě. Radši jím intuitivně střídmě.

    OdpovědětVymazat
  2. Ještě jednou moc děkuji, mám hroznou radost! :)
    A hodně zdaru v dodržování kúry, rovněž by se mi hodilo shodit alespoň 10 kg, tak si počkám na tvůj konečný posudek a možná tě budu v detoxikaci následovat :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za milý komentář. Jsem ráda, že Ti výhra udělala radost:)

      Vymazat
  3. to máš parádne jedlá určite skúsim ten prvý obed a ešte viac! i love it! ;)
    gratulujem

    OdpovědětVymazat
  4. bože ked to vidím a spomeniem si na to ako som ju držala najviac som neznášala struky a cuketu :D prvý týžden je ale najhorší také rezance so špenátom bola uplna mňamka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já naprosto zbožňuju jakoukoliv zeleninu, takže mi to nedělá problém. Taky si myslím, že ten první týden je nejhorší. Mě akorát vadila ta stále opakující snídaně.

      Vymazat
  5. tenhle detoxikační jídelníček zkoušeli rodiče mého přítele. Jeho táta zhubl myslím deset kilo ale naopak jeho mamka nezhubla vůbec nic, prý se ani necítila líp... tak jsem zvědavá jak to dopadne tobě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se zatím cítím naprosto skvěle. Nejsem vůbec nafouklá, mám plno energie, žádná únava.

      Vymazat
  6. ty recepty vypadají náhodou celkem zajímavě. cuketu nebo lilek mám taky moc ráda :) určitě pokračuj a piš, jestli to opravdu funguje :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cuketu a lilek taky miluju, v létě je neustále grilujeme:) Už po tom prvním týdnu vidím výsledky. Mám skvělou náladu, nejsem unavená, nafouklá a přijde mi, že jsem přišla o nějaký ten cenťák v bocích:)

      Vymazat
  7. Já jsem si tu knížku mám doma a zatím jsem podle ní komplexně nevařila. Spíš jsem si vybrala jen nějaké recepty. Nepůsobí to na mě moc důvěryhodně. Tím myslím, že mi nepřijde, že její recepty pomáhají k hubnutí. Nevím, po tvém článku ji ještě jednou projedu...

    OdpovědětVymazat
  8. Moc pěkné recepty a úžasné fotky, povedly se! :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Dnes je to 6 den, co držím detoxikační program. Jídla jsou fajn, ale jsem masožravec a tak mi chybí to maso. Však já se dočkám....ještě pár dní a mám ho tam. Detoxikaci se mnou naštěstí drží i můj manžel, takže v sobě máme podporu. Nejhorší je pro mě ta stejná snídaně. A fazole se zázvorem nějak nezvládám, ale dá se to vydržet.....co bych pro sebe neudělala, že:)
    Držím všem palce, pa Petra Š.

    OdpovědětVymazat
  10. Dieta podle mačingové je super věc, protože nehladovíííme :) já bych to nevydržela nejíst, proto jsou pro mě ostatní diety tabu. Jinak jsem si knihu nekoupila, ale přečetla si informace na těchto stránkách a úplně to stačí.

    OdpovědětVymazat
  11. Celý měsíc jsme se s přítelem řídili a jedli podle programu a ani jeden si to nemůžeme vynachválit. Oba jsme se cítili výborně, nadýmání jsem nepocítila ani jednou za celý měsíc. Nemáme váhu, takže nemohu připsat konkrétní váhový úbytek, ale kouzlo tohoto detoxu tkví hlavně v tom, že dolů jdou tukové polštáře a nikoliv svalová hmota. Nejvíce účinků jsem já osobně pocítila po čtrnácti dnech a pak už to bylo čím dál lepší. Spoustu receptů jsme přebrali i do normálního stravování a až bude čas, jdeme do toho znovu. Za těch pár zatnutých zubů to fakt stálo. Doporučuju

    OdpovědětVymazat
  12. Stravovali jsme se dle programu paní Mačingové s přítelem a ani jeden si to nemůžeme vynachválit. Odlehčení zažívání je opravdu znát a co mě fascinovalo, že ačkoliv se spousta potravin v receptech tváří jako náročná na zažívání, nadýmání mě nepotkalo za celý měsíc ani jednou. Nevlastním váhu a tak nemohu sdělit konkrétní váhový úbytek. To nejlepší na celé věci ale je, že ubývají tukové polštáře a nikoliv svalová hmota. Já osobně jsem opravdu znatelné výsledky pocítila po 14 dnech a pak to bylo neustále lepší a lepší. Mnoho receptů jsme převzali i do běžného jídelníčku a až bude čas, jdeme do toho znova. Doporučuji
    P.S. nejlepší je pustit se do programu s někým z rodiny, s kým si můžete pomáhat s vařením a přípravou jídel. Pro člověka který chodí denně do práce a po práci má ještě sem tam nějaký ten koníček je příprava docela dost náročná.

    OdpovědětVymazat