pátek 28. září 2012

Project 20 Pan I.

Tak a je tu další slibovaná novinka na blogu. V rámci likvidování kosmetických zásob jsem se rozhodla, že dokud nedopotřebuji některé nasyslené produkty, nic nového si nekoupím. Takže dokud nevypotřebuju 3 načaté šampony na vlasy, žádný nový si nekoupím, i kdyby měla na trh přijít novinka, která tu zatím nebyla (Ano, Katie, nepodlehej žádné reklamě, jak často tomu u tebe je). Ale zase, pokud se konečně podívám na dno pudru, který momentálně používám, budu muset navštívit drogerii/parfumerii a koupit si nový, protože toho doma žádnou zásobu nemám. Takže můj projekt spočívá v tom, že to co mi dojde a nemám doma v zásobě, tak si koupím, ale to, čeho mám doma zásoby prostě budu průběžně dopotřebovávat. A navíc, si za každý produkt, u kterého se podívám na dno, hodím do prasátka 50 Kč. A ty pak využiju na nákup kosmetiky. Až spotřebuju 20 produktů, tak v prasátku bude našetřených 1000 Kč (vím, že umíte počítat, ale tak pro informaci, no), které nejspíš použiju buď na nákup kvalitního make-upu a nebo na pleťovou kosmetiku. Věřím, že tímto i předejdu nezřízenému nakupování kvanta levných věcí, jen proto, že to je levné. Dvacka sem, dvacka tam a místo deseti essence produktů bych měla jeden kvalitní produkt.

Dneska jsem teda nakrmila prasátko třemi stovkami:) Máme tu prvních šest spotřebovaných produktů.



1. Avon Naturals malinový tělový jogurt
Jeden ze zbylých produktů "avoňáckého" šílenství. Kdysi jsme s mamkou Avon doslova žraly a zkupovaly od nich, co se jen dalo. Teď už od nich nic nekupujeme, jen likvidujeme zásoby:) Tento tělový jogurt slibuje dostatečnou hydrataci pokožky. No, nevím, mě po aplikaci nepřijde, že by pokožka byla nějak nadmíru zvláčněná. Ale musím uznat, že označení tělový jogurt se Avonu povedlo. Je to opravdu jogurtový tělový krém, konzistencí není ani hutný, ani tekutý, je prostě jogurtový:-D A krásně voní. Jsem ráda, že už jsem ho dopotřebovala a znovu si ho určitě nekoupím. Mám raději hutnější, výživnější tělová mléka.

2. Balea deospray Sensitive
Za ty prachy je to opravdu parádní produkt. 200 ml za cca 30 Kč. Sprej je vhodný pro citlivou pokožku a také se dá aplikovat na čerstvě oholené podpaží, neboť je bez alkoholu. Musím říct, že je to fakt skvělý výrobek, i mamka si ho oblíbila. A nádherně voní, obsahuje výtažky z aloe vera. Sice zůstávám věrná Rexoně, ale klidně bych si ho znova koupila. Za málo peněz, hodně muziky:)

3. Nivea Visage Vital regenerační noční krém
Tak tento krém je skvělý. Jediné, co mě mrzí je to, že je určen pro zralou pleť. Koupila si ho mamka, ale já jsem si ho velmi oblíbila. Po nanesení krému mě pleť jakoby jemně "štipkala", což ve mě vyvolávalo pocit, že opravdu se do pleti vpravuje a účinkuje. Ráno jsem se probouzela s neuvěřitelně hebkou a vláčnou pletí. Jemnou až tak, že jsem si na ní musela neustále sahat a hladit jí:-D Má sice silnější pánskou vůni, ale ani ta mi nevadila. No co, aspoň vím, co si budu kupovat, až bude má pleť zralá:-D

4. Eucerin DermoPURIFYER creme-gel
Snad nejlepší pleťový krém, který jsem kdy vlastnila. Moc se mi líbí jeho konzistence, která je krémovo-gelová, tudíž se krém perfektně nanáší a stačí ho opravdu minimum. 50 ml balení mi vydrželo určitě více jak rok. Krém je určen pro problematickou a aknózní pleť. Obsahuje 2% kyselinu mléčnou, která aktivuje narušené ochranné mechanismy pleti a zároveň reguluje nadměrnou produkci kožního mazu. Vůní mi byl taky velmi příjemný - jemná osvěžující, nejspíš citrusová vůně. Nebála bych se krém-gel doporučit těm z Vás, které trápí akné a mastná pleť. Já se ovšem už musím poohlédnout po jiném náhradníkovi, protože má pleť se mění k lepšímu, budu nejspíš hledat nějakou hydratační péči.

5. Rossmann dentální zubní nit
Ani nevím, jestli se ještě prodává. A kdyby ne, tak mi to ani nijak netrhá žíli, protože v zubních nitích zas takový rozdíl nevidím. Tato byla s obsahem fluoridu a líbilo se mi na ní, že byla poměrně široká, takže při použití tolik nedráždila mezizubní prostory, které tak nekrvácely mou občas nešikovnou manipulací:)

6. Avon Foot Works intenzivní krém s levandulí
Další pozůstatky katalogové nákupní mánie:) I když musím uznat, že tento produkt se jim vážně povedl. Příjemná krémová konzistence, ještě příjemnější květinová vůně (levanduli jsem v tom teda necítila). Krém jsem v silnější vrstvě nanášela na noc na chodidla, a na to jsem si navlékla takové ty ponožky na nakrémované chodidla:) Žádný jiný krém mi zatím chodidla tak nezvláčnil. Byl myslím kdysi v nějaké limitované edici, takže od Vás uvítám tipy na nějaký krém, který by mi mohl být skvělou náhradou.


A jak jste na tom Vy? Taky syslíte a kupujete kosmetiku do zásoby a pak nejste schopny to spotřebovat? A nebo se v nákupech mírníte?

10 komentářů:

  1. Piš takhle o kosmetice častěji, krásně se to od tebe čte :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, takový komentář potěší:) Kosmetických recenzí bude do budoucna spousta, již brzy se na blogu objeví recenze na enzymatický peeling a na bělící pásky na zuby...takže stay tuned:)

      Vymazat
  2. A já si pořád nemohla vzpomenout, kde jsem tenhle skvělý "spotřebovávací" nápad viděla a ono to bylo u Tebe :-) S dovolením jsem se inspirovala a také ke snaze využít všechno co mám doma používat pokladničkový systém, už mne to vyhazování peněz do luftu taky štvalo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu jen ráda, když se přidáš. Klidně pak pošli link, ráda si přečtu Tvůj článek:)

      Vymazat
  3. Teďka už taky nekupuji nic a jen dopotřebovávám. O prázdninách jsem to s nákupy trochu přehnala, takže teď mám na opravdu dlozuhou dobu vystaráno :D

    OdpovědětVymazat
  4. nezanechává ten sprej balea žluté skvrny na oblečení? a prosímtě který je tvůj oblíbený sprej od rexony? dík :*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Žádné žluté skvrny na oblečení jsem nezaregistrovala. Ty ale většinou nebývají od spreje, způsobuje je spíš agresivní pot. Některé spreje dělají bílé stopy na oblečení, ale to není případ tohoto Balea deospreje. Je šetrný jak ke kůži, tak k textiliím. Co se týče té Rexony, tak nejraději mám antiperspirant Fresh, s vůní Shower Clean. Používám se stejnou vůní i kuličkový. Oba jsou super, opravdu voníš jako čerstvě vysprchovaná, ale vůně není moc výrazná, takže se nebije s parfémem.

      Vymazat
  5. Tenhle post je skvělý :) Hodně bloggerek ho teď píše, asi se nechám inspirovat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pak sem klidně dej link, ráda se podívám:)

      Vymazat
  6. Super nápad, vzhledem ke svým stále se rozrůstajícím kosmetickým zásobám asi budu muset něco podobného taky začít praktikovat :D

    OdpovědětVymazat