pondělí 24. září 2012

Kosmetika, bez které se neobejdu v práci

V práci trávím téměř každý pracovní den, vzhledem k tomu, že mám poloviční úvazek a pružnou pracovní dobu, můžu si čas strávený v zaměstnání sama organizovat a korigovat. Ať už jsem v práci 4 hodiny nebo 10, bez těchto pomocníků si nedokážu představit ani jeden pracovní den.


1. vlhčené ubrousky
Nejčastěji je používám na ruce a nebo jimi občas očistím klávesnici, na které se zachytává během práce prach a nečistoty. Momentálně používám tyto z drogerie Rossmann. Jde o vlhčené kapesníčky s aloe vera a heřmánkem Babydream. Mají příjemnou nevtíravou vůni, jsou velmi jemné. Kapesníčky jsou z hebkého, příjemného materiálu, který se netrhá. Nejsou "načvachtané", takže osvěží, očistí, ale nejste po použití mokré, upatlané. Mohu je jen doporučit, skvělá věc i do kabelky.

2. body splash
Přiznám se, že častěji než k osvěžení těla ho používám jako osvěžovač vzduchu:) Ať už tak či tak, své místo na pracovním stole má. Hello Kitty body splash je z H&M, vůně fruits. Já v něm cítím hlavně meloun. Už jen ten obal je cute:)

3. deodorant/antiperspirant
Některé dny jsou akčnější, tedy celý den jen nesedím u pracovního počítače, ale pobíhám mezi dvěma odděleními a nebo se prohrabuji papíry v archívu. Takže deodorant je nepostradatelný. Momentálně  používám antiperspirant Fa Sport Double Power s vůní Sporty Fresh, který jsem nedávno obdržela jako předplatitelka časopisu InStyle k testování (sama bych si ho nikdy nekoupila). Obal slibuje až 72 hodin ochrany, a to díky obsaženým duo-mikrokapslím, které bojují proti tělesnému pachu a vstřebávají nadměrný pot. Je pravda, že deodorant je účinný, avšak sladká ovocno-květinová vůně ho odsoudila k tomu, že své místo má na pracovním stole pro případ nouze. Antiperspirant má 0 % alkoholu, nedráždí pokožku. Je to takový ten pudrový/práškový deodorant, to znamená, že při dotyku s kůží se změní na bílý povlak. Takže pokud jej nenastříkáte z dostatečné vzdálenosti, dělá bílé skvrny na pokožce a následně na oblečení. Už by byl dávno v koši, ale jako "nouzovka" do práce prošel. Až ho dopotřebuji, tak ho už nikdy nechci vidět. Příště sáhnu po osvědčené Rexoně.

4. péče o nehtovou kůžičku
Občas se stane malá nehoda a já si zadřu nehtovou kůžičku o nějakou tu kancelářskou sponku. Na tento problém mám pomocníka v podobě zdokonaleného komplexu na nehtovou kůžičku od Avonu. Má vychytané zkosené víčko, kterým po nanesení krému kůžičku krásně zatlačíte. Tento výrobek už mám roky a roky a pořád ho nemůžu dopotřebovat:)Voní stále stejně, není  (snad) zkažený, takže ho prozatím nevyhodím.

5. krém na ruce
Bez krému na ruce nedokážu fungovat. Ruce si promazávám několikrát denně. Kvůli práci s kancelářským papírem je kůže rukou často přesušená a tak je potřeba jí dodat vláhu. Ovšem krém nesmí být příliš hutný, mastný, abych dokumenty neupatlala. Proto mi perfektně vyhovuje krém na ruce a nehty značky Laboratorium Delia Cosmetics. Obsahuje extrakt z měsíčku lékařského, vitamin A a E a allantoin. Konzistence je tak akorát, ani hutný, ani vodový, ruce jsou zvláčnělé a pokryté nemastným ochranným filmem. Příjemná parfemace je bonusem.

6. pilník na nehty
Dalším častým "pracovním úrazem" je zlomený nehet. Záchranou je mi v tu chvíli pilníček na nehty. Dávám přednost těm papírovým, tento konkrétně je od essence, sweet cherry nail file. Sice po třešních nevoní, ale i tak svůj účel plní:)

7. termální voda
Perfektní pro osvěžení pleti. Použiji ji během směny několikrát, a to na obličej a dekolt. Termální voda pleť osvěží a probudí. Momentálně používám Avéne termální vodu ve spreji.

8. oční kapky
Celodenní práce na počítači způsobuje, že oči jsou často přesušené a pálí. Proto mám vždy po ruce Visine kapky na zarudlé oči. Ne, toto není žádný model vesmírné rakety, ale malé balení kapek. Kapky se prodávají buď v klasické lahvičce, na kterou jsme zvyklí, a nebo v těchto malých plastových kapátkách, které se prodávají myslím po 10ti kusech. Balení je opravdu miniaturní, takže jej můžete mít stále u sebe (třeba v kapse).

9. hydratační pleťový krém
Protože mám téměř celý den puštěnou klimatizaci, má pleť docela trpí. Proto je potřeba ji během dne hydratovat. Skvěle se mi osvědčil hydratační krém pro citlivou normální a smíšenou pleť Avéne Hydrance Optimale. Má  příjemnou krémovou konzistenci a čistou "mýdlovou" vůni. Mám jej už v několikátém vzorečkovém balení, ale vážně uvažuji o koupi plného balení.

10. antibakteriální gel na ruce
Bakterie jsou všude. Na klávesnici, na dokumentech, které se mi dostanou do rukou. Takže mezi mytím rukou mýdlem používám antibakteriální gel. Momentálně používám Isana Med antibakteriální gel s aloe vera, který se dá pořídit v drogerii Rossmann za pár kaček. Gel je účinný, ale je opravdu hodně alkoholový a mírně po něm lepí ruce. Takže až ho dopotřebuji, ohlédnu se po jiném, nějakém nelepivém. Nějaké tipy? :)

11. balzám na rty
Pro mě naprostá nezbytnost. Bez balzámu a krému na ruce se neobejdu, když je nemám po ruce jsem nervózní a nesvá. Přítel říká, že jsem na těchto produktech závislá:) Balzámů, pomád na rty mám neuvěřitelnou spotřebu a mám jich hned několik rozdělaných (na nočním stolku, jeden v každé kabelce, v práci na stole, doma na pracovním stole, v autě...) Rty si přemáznu třeba i 5krát do hodiny. Mými TOP jsou balzámy LipSmacker s příchutěmi různým nápojů (Coca-cola, Fanta, Sprite...).


Bez čeho si Vy nedovedete představit svůj den v práci/škole? A nemusí to být jen kosmetika...:)

5 komentářů:

  1. a ty ne nelíčíš? nebo jak nanášíš krém, když máš na sobě make-up?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Líčím, ale krém je tak lehký, že ho stačí jen jemně "naťupkat" na pleť, přičemž make-up neporuší a zároveň pleť hydratuje. Ale je pravda, že přes léto, kdy klima jede naplno a je potřeba pleť hydratovat, jsem make-up používala minimálně.

      Vymazat
  2. nosívám sebou podobné věci :) bez nich se cítím jako bez ruky

    OdpovědětVymazat
  3. Já si nedokážu svůj den představit bez balzámu na rty... na tom jsem taky doslova závislá :)

    OdpovědětVymazat
  4. Hello Kitty splash je boží!
    Je fakt, že se taky neobejdu bez denního krému, krému na ruce a balzámu na rty.

    OdpovědětVymazat