pondělí 3. září 2012

Bioderma Sébium

O Biodermě už toho bylo řečeno mnoho. Není divu, tahle kosmetika je vážně dobrá. Můžu říct, že žádná kosmetika z lékárny mě nijak zvlášť nezklamala, Bioderma patří k těm lepším lékárenským značkám.

Má pleť je (nejspíš :-D) smíšená, akné mě už naštěští netrápí (vlastně ani nikdy nějak zásadně netrápilo). Věřím, že na problematické pleti tahle kosmetika dělá divy, o čemž mě utvrzují spousty vašich "ochajících" a "achajících" recenzí:-D Inu, pojďmě se podívat na to, jak si tahle kosmetika notuje s mou pletí.

Loni na podzim jsem si v lékárně zakoupila Bioderma anti-shine fluid z řady Sébium, která je určena na smíšenou a mastnou pleť. V rámci tehdy probíhající akce jsem ke krému/fluidu dostala jako dárek 250 ml micelární vody Sébium H20.



Matující fluid Sébium Mat si klade za cíl zmatnit pleť. Díky mikročásticím křemíku a mikroperleti, které krém obsahuje dochází k menším odrazům světla o pokožku, což způsobuje, že pleť se na pohled méně leskne (tzv. optická korekce). Dalšími složkami krému/fluidu jsou vitamín B6 a zinkový glukonát, které regulují vylučování mazu. Krém by měl zároveň pleť matovat. Fluid má 40 ml a dá se pořídit v lékárnách za cca 350 Kč.


No, popravdě, já jsem z tohoto produktu celkem zklamaná. Možná proto, že jsem od něj mnoho očekávala a možná taky proto, že nepřekonal krém, který jsem vlastnila před ním (Eucerin DermoPURIFYER). Jako krém byl dobrý, příjemně voněl a pokožka po aplikaci byla krásně hladká a hebká. Ovšem po pár hodinách jsem se leskla jakoby na pleti žádný zmatňující krém nebyl. Proto to zklamání. A vzhledem k tomu, že účelem tohoto produktu mělo být zmatnění pleti, tak mě si nezískal.



Ovšem, micelárka, to je jiná. Ta si mě získala hned po prvním použití. Micelární voda Sébium H20 má velmi příjemnou parfemaci a pleť se s ní čistí jedna báseň. Na mnoho blozích jsem se dočetla, že se s ní dokonce odličujete. Tak to jsem nezkoušela, já si nejdřív pleť a oči odlíčím odličovačem make-upu a pak pleť dočistím micelárkou. Tampónek nasátý tímto přípravkem po pleti doslova klouže jako po másle. Opravdu, odličování/dočisťování s ním je paráda! Pleť je potom jemná na dotek a rozzářená.

250 ml této micelárky pořídíte za cca 300 Kč. Tento produkt můžu jen doporučit, dám za něj klidně ruku do ohně:)



A co Vy a Bioderma? Vlastníte/chtěly by jste vlastnit nějaký produkt? A vůbec, která pleťová kosmetika je ta Vaše nejoblíbenější?

8 komentářů:

  1. zelenou micelárku mám též a ten fluid mě strašně láká k vyzkoušení :D

    OdpovědětVymazat
  2. Vždycky mě Bioderma nechávala chladnou, ale teď mám docela problémy s pletí tak nad ní začínám silně uvažovat. Jen mě pořád odrazuje cena.

    OdpovědětVymazat
  3. já mám ten MAT tónovaný a je fakt super! používám ho místo tónovacího krému, když se nechci patlat makeupy nebo BB krémy :))
    a micelárka, to je kapitola sama o sobě ♥

    OdpovědětVymazat
  4. Lákají mě oba produkty, hezky jsi to napsala :)

    OdpovědětVymazat
  5. s biodermou jsem také maximálně spokojená!:)

    OdpovědětVymazat
  6. Na Biodermí micelárky čtu samou chválu. Je pravda, že se dá použít i jako odličovat očí? Já totiž většinu micelárek (ne od Biodermy) měla jen na dolíčení jako tonikum...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V hodně recenzích jsem o tom četla, ale já to nezkoušela. Není nad to se pořádně odlíčit odličovačem, micelárku pak použiju jen na dočistění pleti a zbytku make-upu.

      Vymazat
    2. S micelárkou se oči odličují luxusně, protože vše jde hladce dolů a člověk nemusí oko dřít. Tahle zelená ale jako jediná na oči nepatří, asi proto, že je na problematickou pleť, tak má asi složení, který by pro oči nebylo to pravé... :)

      Vymazat