středa 2. května 2012

Katie cestovatelka

Cestování je mou vášní. Jasně, že mám spoustu koníčků, od čtení, přes kreslení, ruční práce, až po fotografování, ale když jsem na cestách, cítím se v sedmém nebi. Ráda poznávám nová místa, rozdílné kultury a zbožňuji ochutnávat místní speciality.

To byste se divili, jak vypadá můj kufr, když se vracím z cest. Je plný mušlí, jídla a suvenýrů. Mnohdy raději něco oželím a nechám na hotelu, než abych nenarvala všechny ty poklady do kufru. Mé příruční zavazadlo, které beru na palubu letadla je mnohdy na zpáteční cestě narváno oblečením na 14 dní, jen abych mohla dát do kufru ty tři láhve vína, plechovky olivového oleje a sýry:-D. Někdy to řeším dodatečným nákupem v duty free shopech, ale to už nemá to kouzlo, jako když objevíte něco v tom nejzapadlejším krámku na promenádě. Po návratu domů, ještě tak 14 dní žiji ustavičným prohlížením suvenýrů, tisíců fotek z dovolené (opravdu, z minulé dovolené jsem si přivezla přes 2 000 snímků) a pročítání cestovního deníku, do kterého zapisuji každý den.

Rozhodla jsem se, že se s Vámi postupně budu dělit o vzpomínky z cest. Vím, oproti některým z Vás, kteří navštívili Indii, viděli Grand Canyon, koupali se v Mrtvém moři a nebo byli na safari, nemám tak ohromující cestovatelské zkušenosti, ale i tak se s Vámi podělím o to málo, co jsem zažila...třeba se to někomu bude líbit, možná i hodit na jeho cesty:)

Aby to nebylo jen o povídání, tak tady máte pár fotek....Prosím, berte je s rezervou, některé jsou hooooodně staré! Dalo mi to opravdu hodně přemlouvání, abych je sem vystavila....

Kréta

Vídeň

Brusel

Rhodos

Barcelona

Paříž

Nizozemsko



A co Vy a cestování? Na jakém nejneobvyklejším/nejkrásnějším/nejvzdálenějším místě jste byli? A kde byste se chtěli podívat?


V příštím "cestovatelském" článku se můžete těšit na jedno úchvatné místo v Nizozemsku.

11 komentářů:

  1. ja tiež strašne rada cestujem :) a krásne fotky :)

    OdpovědětVymazat
  2. To se máš, můj sen je USA mocmoc 3♥

    OdpovědětVymazat
  3. Cestování je super a moc ráda čtu o zážitcích z jiných zemí. Já teď psala nedávno o Švýcarsku ;-) - krásná země...

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné fotky =) Barcelonu bych taky jednou ráda viděla =)

    anesagill.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. Milá Katie, to je nádhera! A nádherný cestovatelský život:-)
    Vídeň a Nizozemsko bych si hned dala, ikdyž se tam momentálně moc nechystám.
    Já byla nejdál asi v Thajsku, ale v září mě čeká Moskva na několik týdnů. Tak snad neumrznu:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thajsko je můj sen. A Moskva mě taky vlastně láká:)Doufám, že se s námi pak podělíš o zážitky z Ruska:)

      Vymazat
    2. Moskva mě také láká, ráda si o ní něco přečtu ;-)

      Vymazat
  6. Dobrý nápad na článek!! Těším se na další.

    OdpovědětVymazat
  7. Skvělé fotky! :) Já chci po maturitě hodně cestovat. Hlavně se chystáme projet spojené státy, a letos to bude Francie (St. Tropez). Zatím jsem byla nejdál asi v Turecku a předtím v Belgii. :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Katie, pěkný post, cestování je taky mým největším koníčkem! Dokonce si vedeme blog o našich zahraničních i českých cestách, můžeš mrknout na www.dokytravel.cz. Akorát nám trošičku vázne updatování blogu, ale makáme na tom! Brzy by měly přibýt články z Íránu, který jsme křížem krážem procestovali letos v červenci.
    Přeji Ti hodně krásných cestovatelských zážitků!

    OdpovědětVymazat