pátek 26. ledna 2018

Spotřebováno za rok 2017

Rok se s rokem sešel a je tady opět moje oblíbená roční bilance spotřebovaných produktů. Celý rok jsem si poctivě zaznamenávala kolik mililitrů či kusů daného kosmetického produktu jsem vypotřebovala a na konci roku vše sečetla.




Pokud jde o počet vyprázdněných obalů, tak za minulý rok letělo do koše celkem 113 obalů od kosmetických produktů. Je to o 40 kusů méně než za rok 2016. S dítětem už prostě není tolik času na sebe neustále něco patlat a testovat všechny možné beauty novinky. :-)


Produkty péče o pleť
čistící gel 275 ml
odličovací olej 250 ml
pleťová voda 905 ml 
odličovač make-upu 255 ml
odličovací tampóny 793 ks
pleťový krém 195 ml
pleťový peeling 325 ml
pleťová maska 105 ml

Oproti předešlému roku se moje spotřeba produktů péče o pleť ve všech kategoriích snížila, vyjma pleťového krému, kterého jsem oproti roku 2016 spotřebovala o 83 ml více. Holt s dítětem není už tolik prostoru třeba na nanesení očního krému, séra a ještě krému, tak aspoň že se tím krémem namažu, že. :-) Třeba pleťové masky jsem spotřebovala o více jak 300 ml méně než vloni, ale tomu se vůbec nedivím, protože si ani nedokážu vzpomenout, kdy jsem naposledy masku na pleti měla. :-) Aspoň vím, kde je potřeba péči zintenzivnit.


Produkty péče o tělo
sprchový gel 3 490 ml
intimní mycí gel 600 ml 
deodorant 4 ks
tělový peeling 350 ml
gel na holení 700 ml
tělový krém 750 ml
krém na ruce 369 ml
krém na nohy 100 ml

Ani tady nejsou čísla v můj prospěch příznivá. Oproti roku 2016 jsem se podle těchto čísel méně sprchovala, holila i krémovala. :-DDD


Produkty péče o vlasy
šampón 1 100 ml
kondicionér 200 ml
maska na vlasy 350 ml
vlasový olej 30 ml
suchý šampon 2 ks
objemový pudr 1 ks
lak na vlasy 1 ks

Se spotřebou vlasové péče jsem jakžtakž spokojená. Čísla se oproti předchozímu roku liší jen minimálně, navíc tady máme i jeden vyšplíchaný lak na vlasy a objemový pudr. Ještě si zajít častěji než jednou ročně k holiči a v této oblasti jsem naprosto spokojená. :-)


Dekorativní kosmetika
make-up 30 ml
pudr 2 ks
korektor 3 ks
balzám na rty 4 ks
vůně 200 ml
čistič štětců 120 ml

Nevím jak je to možné, ale dekorativní kosmetiky jsem spotřebovala více. Určitě je to tím, že se snažím mít od všeho po jednom kuse a nemít načatých pět make-upů a deset řasenek. Stejně bych to nestihla naráz spotřebovat, akorát by se to zkazilo.


Ústní hygiena 
zubní pasta 945 ml
ústní voda 590 ml

Spotřeba zubní pasty je velmi podobná té loňské, ústní vody jsem spotřebovala skoro o litr méně. Já holt na tu ústní vodu zapomínám a používám ji sporadicky. 


Já vím, mohlo by to být lepší, ale já jsem i tak spokojená. Od té doby, co jsem mámou, tak mě kosmetika a její nakupování baví méně. Takže doma se mi nehromadí zásoby produktů a z toho mám radost. Na blogu si také můžete přečíst starší články, roční spotřeby kosmetiky za rok 20142015 a 2016.



Tak co říkáte na moji roční spotřebu kosmetiky? Málo nebo hodně?



4 komentáře:

  1. Taky mám tenhle článek v plánu, ale nedělím to na ml, ale pouze na kusy. Hodně mě překvapil počet deodrantů u tebe, třeba já jich mám 12 :D Ale hodně to samozřejmě dělá to, jakou má deodorant formu. Já nejčastěji používám ty sprejové, které se spotřebovávají poměrně rychle oproti krémovým nebo kuličkám :)

    OdpovědětVymazat
  2. To je pánečku spotřeba :-) Mě vždycky všechno vydrží hrozně dlouho :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Wau no tak to je parádní shrnutí! :D moc se mi to líbí! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Super článek, jen bych příště uvítala určitě více fotek produktů :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat