úterý 10. ledna 2017

Spotřebováno za rok 2016

Tak a jsem tady se článkem, na který se vždy velice těším. Díky tomuto shrnutí vím, kolik toho za ten rok spotřebuji a také svou spotřebu můžu porovnat s předešlými spotřebami a vědět tak, jak se moje kosmetická spotřeba za roky vyvíjí, čeho používám málo či hodně.


Překvapivé je už jen číslo spotřebovaných produktů za rok 2016, které činí 153 prázdných lahviček, kelímků či jiných obalů produktů. Nejvíce produktů se mi podařilo spotřebovat v dubnu, a to 19 kusů, naopak nejméně v listopadu, kdy to bylo pouhých 8 vypotřebovaných produktů. Taková standardní měsíční spotřeba se pohybovala kolem 13ti produktů. Zajímavá čísla se objevují i v jednotlivých kategoriích péče.


Produkty péče o pleť
čistící gel 413 ml
pleťová voda 1 250 ml
pleťové mléko 400 ml
odličovač make-upu 600 ml
odličovací tampóny 1 038 ks
pleťový krém 112 ml
pleťový olej 35 ml
oční krém 5 ml
pleťové sérum 15 ml
pleťový peeling 350 ml
pleťová maska 415 ml
čistící náplasti na póry 1 ks

Ve většině kategorií byla spotřeba oproti loňskému roku vyšší. Tak například odličovače make-upu jsem meziročně spotřebovala o 180 ml více, odličovacích tampónů o 248 ks nebo o 95 ml více u pleťových krémů. Méně jsem spotřebovala například očního krému, což ale přisuzuji tomu, že jsem ho používala pouze ráno, večer jsem si vystačila s pleťovým olejem, který nanáším i na oční okolí. S používáním produktů z péče o pleť jsem spokojená, do budoucna chci ale určitě více používat obličejové masky, které používám spíše sporadicky.


Produkty péče o tělo
sprchový gel 3 650 ml
intimní mycí gel 1 700 ml
deodorant 4 ks
tělový peeling 910 ml
gel na holení 806 ml
tělový olej 770 ml
tělový krém 2 155 ml
krém na ruce 515 ml

Vyjma dvou kategorií je letošní spotřeba produktů z péče o tělo vyšší. Méně jsem spotřebovala deodorantů, a to o tři kusy. Důvodem je to, že loni jsem používala téměř jen ty sprejové, které mizí rychlostí blesku, letos jsem přišla na chuť tuhým stickům, které ubývají pomaleji. A pak tady zcela chybí kategorie opalovacích produktů, protože se mi letos nepodařilo až na dno vypotřebovat jediný produkt sluneční péče. Důvodem je to, že letos jsme po x letech nebyli u moře, protože jsem byla těhotná a pak se nám narodilo miminko, takže nebyl prostor a upřímně jako těhotná jsem se na to ani necítila a s malým dítětem bych rozhodně k moři nejela. Kde se naopak spotřeba zvedla, tak je kategorie intimních mycích gelů, která se téměř zdvojnásobila, za čímž také stojí těhotenství a mateřství, kdy hlavně po porodu je zvýšená potřeba péče o intimní partie. Také spotřeba tělových olejů se zvedla meziročně o 670 ml, rovněž je za tím těhotenství a pravidelné mazání pokožky jako prevence proti striím. Musím se pochválit za spotřebu tělových mazadel a krémů na ruce, u těchto kategorií jde totiž vidět, že jsem se celý rok poctivě mazala a hodlám v tom pokračovat i letos.


Produkty péče o vlasy
šampón 1 330 ml
kondicionér 260 ml
maska na vlasy 360 ml
bezoplachová péče 410 ml
vlasový olej 25 ml
suchý šampon 2 ks

Řekla bych, že tady je to tak nastejno jako loni. Šampónu jsem spotřebovala o něco málo více, s kondicionérem je to stejně. Menší spotřebu jsem měla u vlasového oleje a suchého šamponu, ale zrovna u těchto dvou produktů se už téměř blížím na dno balení, holt jsem to do konce roku nestihla spotřebovat :-) Větší spotřeba je pro letošek u pečujících produktů v podobě bezoplachové péče a masky na vlasy, kterou se mi třeba loni nepodařilo spotřebovat vůbec. Ale i tak musím svým vlasům věnovat více péče, moje předsevzetí do nového roku.


Dekorativní kosmetika
make-up 35 ml
pudr 1 ks
korektor 2 ks
řasenka 5 ks
oční stíny 1 ks
stíny na obočí 1 ks
balzám na rty 4 ks
vůně 120 ml

Spotřeba dekorativky u mě letos obecně klesla. Hlavním důvodem je to, že teď nechodím do práce a jsem s dítětem doma na mateřské, takže nemám potřebu se malovat každý den, většinou si vystačím s úpravou obočí a korektorem. Samozřejmě, když jdu ven, tak se maluju, to jen tak pro upřesnění :-) 


Ústní hygiena
zubní pasta 967 ml
ústní voda 1 500 ml

Tak tady spotřeba stoupla, podařilo se mi spotřebovat o něco více zubní pasty, ale hlavně litr a půl ústní vody, které jsem loni nespotřebovala ani jednu celou lahvičku.


A jsme na konci. Pokud chcete, tak si můžete přečíst i starší články věnující se roční spotřebě zde a zde. Tak co říkáte na mou roční spotřebu? Budu se těšit na vaše komentáře.


4 komentáře:

  1. Obdivujem ta za ten prehlad ktory si o tomto vedies :) ja by som na to asi nervy nemala
    www.veraparadis.com

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavé shrnutí, docela by mě zajímalo jak je to u mě, tak se na to možná letos taky vrhnu :)
    HAUTE BASICS giveaway

    OdpovědětVymazat
  3. wow, zaujímavý nápad všetko dať dohromady a porátať :) zaujímalo by ma, ako som na tom ja :D

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  4. Fuuuu riadna štatistika :D ja by som sa aj bála spočítať koľko som toho minula a hlavne koľko € som za to všetko dala :D

    Lavandula Diary

    OdpovědětVymazat