pátek 19. února 2016

Jaký byl rok 2015 a bude rok 2016 lepší?

Rok 2015 máme úspěšně za sebou a začátek roku pro mě bývá vždy obdobím bilancování, kdy se ohlížím za rokem předešlým a sumarizuji si své plány a předsevzetí na rok nový. Já osobně mám tyto rekapitulující články moc ráda, i z vašich předsevzetí si beru inspiraci pro sebe, tak doufám, že vás bude tento článek bavit stejně jako mě. Vím, že už máme polovinu února za sebou, ale i tak jsem si tento článek nemohla odpustit a publikuji ho, byť se zpožděním.

Jaký byl rok 2015?
Hned začátkem roku jsme byli s přítelem v Praze na plese, který pořádala firma, ve které přítel pracuje. Ples se konal v Obecním domě, v každém sálu vystupovala jiná kapela či známý umělec, na každém rohu rautové stoly, čokoládové fontánky apod. Byl to pro mě opravdu velký zážitek a já se v ten den cítila jako princezna. Akorát dojít zpátky na botel Albatros, kde jsme byli ubytováni, byl pro mě opravdu nadlidský úkol a paty jsem z těch vysokých lodiček měla snad 14 dní rozedřené.
 
Od února jsem změnila místo práce, z velké pobočky banky, kde pracuji, jsem se přesunula na malou pobočku, kde jsme jenom tři zaměstnanci. Ze začátku jsem z této změny nebyla příliš nadšená, ale s odstupem času a uplynulými měsíci jsem ráda a už bych neměnila. Hodně mě to posílilo jak po pracovní, tak po lidské stránce. Během roku mě potkalo několik pracovních změn a příležitostí, které mě opět pracovně posunuly.

V dubnu nás čekala příjemná záležitost, naši dlouholetí a hodně blízcí přátele se brali. Svatba se konala v kostele, s živou kapelou, na hostině bylo 117 hostů. Pro část hostů musel být dokonce vypraven samostatný autobus na Slovensko :-) Na jejich svatební den budeme vzpomínat hodně dlouho.

Rok 2015 jsme se s přítelem rozhodli pojmout cestovatelsky. Naše první cesta vedla do nedalekého Polska. Naplánovali jsme si cestu, při které jsme navštívili tři polská města a to Katowice, Wroclaw a Varšavu. Do Katowic jsme jeli autobusem, od tama opět busem do Wroclawi, kde jsme strávili jednu noc a pak jsem pokračovali letecky do Varšavy. Ano, letecky, sehnali jsme totiž letenku za pouhých 7 zlotých! Varšava je opravdu překrásné město mnoha tváří, ale více se o tom nebudu rozepisovat, protože plánuji samostatný cestovatelský článek. Ano, vím, že mám téměř roční zpoždění, ale minulý rok jsem blog zanedbávala, ale nechci vás o mé poznatky z cest ochudit a tak se článek objeví se značným zpožděním. :-)


V květnu jsem se zhruba po pěti letech rozhodla, že se konečně ostříhám. Vlasy jsem měla až po bedra, hodně lidí jejich délku obdivovalo, ale mě ty vlasy už nebavily. Žádný účes se už z nich nedal vytvořit, otravovaly mě ve spánku a jejich mytí byl hotový horor. Vlasy jsem si nechala zkrátit zhruba do půli zad, zhruba o 40 centimetrů, a mám přirozené ombré, které se mi líbí a dodneška mě neomrzelo. Hned mé vlasy získaly šmrnc a zase z nich mám radost.


Koncem května nás čekala druhá zahraniční cesta, tentokrát do mých vysněných Benátek, kde jsme s přítelem oslavili výročí našeho vztahu. Jsme už spolu dlouho, v květnu to bylo 12 let! A musím říct, že ve skutečnosti jsou Benátky ještě kouzelnější než z vyprávění. Pro mě to bylo nejromantičtější místo, které jsem navštívila, kam se hrabe Paříž s Eiffelovkou. Opět dodám, že více se dozvíte ve článku, který se letos na blogu objeví.


Potom nás čekala tradiční každoroční dovolená u moře, kam jsme se vydali na přelomu června a července. Už potřetí jsme jeli na Mallorcu, kde to milujeme. Tady vás asi překvapím, ale článek na blogu už vyšel :-D Můžete si jej přečíst zde. Dovolená byla jako každý rok skvělá a odvezli jsme si z ní spoustu zážitků. Španělsko je holt naše srdcová záležitost.


Kromě dovolené u moře jsem si užívala slunečných dní na naší chatě, kde jsme se snažili trávit co nejvíce dní, dokonce i po práci jsme tam často jezdili a užívali si sluníčka. Léto se neslo v duchu odpočinku, opalování, grilování a výletů po okolí.


V září to byl přesně rok, co jsme se přestěhovali do našeho nového bytu. Nového bydlení si stále moc užíváme a i po tom roce nemáme byt ještě kompletně dozařízený. Nedávno jsme dozařídili pracovnu, která je současně i skladem zboží pro mé e-shopy. Stále ale nemůžeme vybrat vhodná světla do bytu, která by se nám líbila a splňovala naše požadavky. V ložnici a obýváku už světla máme, ale ještě nám chybí do kuchyně, chodby a pracovny. Ale je to radost a budeme hledat tak dlouho, dokud nenajdeme to, co chceme. :-)

Koncem září jsme se s našimi přáteli vydali do Londýna. Moc jsem si to užili, bylo to zase něco jiného než cestovat jen ve dvou. Počasí nám přálo, měli jsme modrou oblohu bez mráčků, což je na tuto destinaci nezvyklé. Více opět v připravovaném postu, dočkejte času.


Rok plný cestování jsme završili cestou do Amsterdamu, kam jsem se vypravili v listopadu. Toto město jsem navštívila už podruhé a jsem ráda, že jsem jím mohla provést mého přítele a poznat rozdíl mezi cestou na vlastní pěst a s organizovaným zájezdem. Ano, je to trapné, ale ani o této cestě jste zatím na blogu nečetli, takže i toto musím napravit a článek časem bude.


Během roku jsem byla několikrát v Praze na pár dní kvůli pracovním školením, naposledy na konci listopadu, kdy jsem tam byla na celý týden. Těch pět dní jsem si náramně užila a s kolegyní/kamarádkou jsme chodili po obchodech, kavárnách a samozřejmě i po památkách.

No, a jsme v závěru roku. Prosinec byl téměř poklidným měsícem, Vánoce jsem prožila s přítelem a rodinou a užívala si volných dní. Nic zvláštního, zajímavého, ale já jsem za to ráda, protože dny s rodinou jsou pro mě nejvíc. Ovšem poslední den v roce se mi stal menší úraz, nebojte, kromě malé jizvičky, která se pomalu, ale jistě hojí, se mi nic nestalo. A ne, nebyla jsem opilá, stalo se mi to ráno :-)



Jaký bude rok 2016?
Za ty roky, co jsem si dávala spoustu nesplnitelných předsevzetí jsem se poučila a dávám si pouze malé splnitelné cíle. A jaké že jsou ty pro letošní rok?

V tomto roce se řídím tím, že práce není nejdůležitější na světě a že je potřeba hlavně prožívat svůj osobní život. Jasně, práce je důležitá, ale určitě není tím nejdůležitějším v našem životě. Chci se více zaměřit na svůj volný čas, více času věnovat příteli, rodině a svým koníčkům. Jakmile opustím práci, tak na ni přestávám myslet a už si práci a pracovní starosti netahám domů, prostě na konci pracovní doby vše hodím za hlavu.

Jak jsem zmínila výše, tak se chci více věnovat svým koníčkům, na které jsem během studia VŠ měla více času, ale s nástupem do zaměstnání jsem je začala zanedbávat. Chci zase více číst, věnovat se kreativním činnostem (výroba šperků, decoupage, kreslení...). A taky se více věnovat blogu, protože v hlavě mám tolik nápadů na články, ale zatím jsem neměla tolik času na to, abych je napsala.

I nadále chodím do kurzu angličtiny a zlepšení jde opravdu poznat. Akorát se chci více věnovat domácí přípravě a kromě úkolů se mezi jednotlivými lekcemi více sama vzdělávat.

Konečně chci kompletně dovybavit byt! Bydlíme v něm už rok a půl a stále nemáme pověšené žádné obrázky a police, v některých místnostech nám chybí osvětlení, některý nábytek bych chtěla trochu přestěhovat a věřím, že tento rok, už vše konečně doděláme k obrazu svému.

Více přemýšlet o tom co jím. A hlavně jíst pravidelně, což se mi daří. Upravila jsem velikosti porcí, jím pravidelně, zdravěji a díky tomu už mám dole čtyři kila a ani to nebolelo. 

A protože jsem beauty bloggerka, tak si nesmím odpustit i nějaké to kosmetické předsevzetí. Obecně chci hlavně spotřebovávat otevřené produkty a nasyslené zásoby a nekupovat kosmetiku jen proto, že je to novinka, že to má nějaká moje oblíbená bloggerka. Musím nad tím více přemýšlet. O dalších kosmetických předsevzetích se chci potom rozepsat v samostatném článku.


Doufám, že se vám dnešní článek líbil a že byl pro vás zpestřením mezi beauty příspěvky. Mimochodem, všechny fotky z článku jsou z mého Instagramu, budu ráda, pokud mě začnete sledovat i tam. Pa a užijte si nadcházející víkend!

3 komentáře:

  1. Těším se na cestovní články, docela jsi toho stihla hodně! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkný článek, děkuji za něj :-). Stihla jsi toho opravdu dost, hlavně co se týče cestování, tiše závidím a na nové články se moc těším. Přeji ti ať si splníš svá předsevzetí :-).

    OdpovědětVymazat
  3. Do Varšavy by som sa šla rada pozrieť, minulý rok som navštívila poľský Wroclaw a páčilo sa mi to tam, veľmi pekné mesto a cítila som tam taký pokoj. Ten pocit neupraviteľných vlasov poznám, nedávno som sa tiež dala ostrihať, pretože mi už moje vlasy prekážali, ofina už bola príšerne dlhá a nevyzerala som dobre, síce sa hovorí, že dlhé vlasy sú krásne, ale keď s nimi majiteľka nie je spokojná tak radšej ich trochu skrátiť.

    OdpovědětVymazat