úterý 17. září 2013

Saloos Ricinový olej

Přeji Vám krásný večer. Po pár dnech jsem si konečně vyhradila i nějaký čas na to, abych opět přidala článek na blog. Dneska si dáme recenzi na produkt, který je nedílnou součástí mé každodenní péče a dělá mi společníka už několik let. Řeč je o ricinovém oleji.


Ricinový olej používám k dvěma procedurám. Jako první je aplikace na řasy a obočí, neboť ricinový olej je známý tím, že po něm rostou brvy:-) Na řasy jej aplikuji pomocí kartáčku z řasenky, který jsem nechala z nějaké staré řasenky, umyla jej a používám jej pouze pro aplikaci oleje. Olej nanesu na kartáček a pořádně jím pročísnu řasy. Ale s množstvím oleje se to nesmí přehnat, protože jakmile se olej dostane do očí, tak je pohled mlhavý. Nijak zvlášť to v očích neštípe, ale příjemné to není. Olej nanáším večer, po odlíčení pleti, jakmile nanesu pleťový a oční krém, je to závěrečný krok před tím, než ulehnu do postele. Na závěr ještě olej aplikuju na obočí, k aplikaci většinou používám vatovou tyčinku. Je to taková moje večerní rutina, kterou provádím už téměř dva roky. Netvrdím, že řasy jsou po aplikaci delší o desítky milimetrů, neboť to ani nedokážu posoudit, moje řasy jsou od přírody dlouhé a jsem s nimi velice spokojená, takže zásadní rozdíly v délce řas nevidím. Ale co můžu s jistotou říct, tak řasy jsou silnější a méně padají.


Mým druhým využitím oleje je tzv. oil cleansing method neboli čištění pleti olejem, kdy krouživými pohyby čistíte pleť pomocí směsi ricinového oleje a nějakého dalšího (např. olivového). Já většinou používám kombinaci ricinového a meruňkového oleje.

Ricinový olej lze také použít k ošetření jizev, bradavic a jiných kožních defektů. Vnitřně se nedoporučuje jej používat, neboť má silné projímavé účinky. Olej je velice hustý a má zvláštní, specifickou vůni, kterou ani nedokážu popsat.

Dříve jsem si "riciňák" kupovala v lékárně, ale párkrát jsem se také setkala s tím, že z důvodu jeho projímavých účinků, kdy toho zneužívají slečny s poruchami příjmu potravy, mi jej nechtěli prodat. Tak jsem jej začala kupovat přes net, konkrétně v mém oblíbeném e-shopu Parfums.cz, kde jej navíc kupuji výhodněji než v lékárně. 50 ml ricinového oleje od Saloosu zde pořídíte za 69 Kč.

Používáte taky ricinový olej jako podpůrný produkt k růstu řas? Znáte další způsoby, k čemu jej  efektivně využít?

6 komentářů:

  1. Mám to stejně, občas s ním i odličuju oči s mokrým tamponkem. Na aplikaci mám z ebay "řasenkové" kartáčky - řasy i obočí pročísnu a je to a OCM praktikuju hlavně na přítelově nose, kde zabírá výborně. Mě občas způsobí nějakou tu bouli pod kůží, což mě trochu štve.

    OdpovědětVymazat
  2. Tenhle taky mám a využívám ho úplně stejně. Voní mi jako oříšky :)

    OdpovědětVymazat
  3. To je dobrý tip, určitě vyzkouším na moje neodborně protrhané obočí.. Já z olejů hodně ráda používám konopný a jojobový. Mojí smíšené pleti vyhovují, jen přes léto byly přeci jenom trochu mastnější.. teď se ale k oběma velice ráda vrátím! :)

    http://wonderfull-today.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Ricinový olej je super hlavně na vlasy..

    OdpovědětVymazat