středa 29. května 2013

5

Zdravím Vás!
Tak jsem po menší pauze zase zpět:-) Už dlouho se na blogu neobjevil článek s "pětkou" věcí/zážitků, které mi v poslední době udělaly radost.


1. ukončení studia
Jedna etapa mého života je za mnou:-) Vlastně za mojí několikadenní odmlkou nebylo nic jiného než závěr mého VŠ studia. Poslední dny jsem nedělala nic jiného, než se od rána do večera učila na státnice. No a v pondělí přišel můj velký den a já úspěšně složila státní závěrečnou zkoušku, obhájila diplomku. Těch pět let studia bylo hodně náročných, skloubit školu s prací nebylo dvakrát jednoduché, ale určitě budu na studium vzpomínat v dobrém. Našla jsem si spoustu nových přátel, užila si zábavy, získala mnoho zkušeností. Dokonce mi to učení i bude chybět:-)



2. cuketa
Cuketa patří mezi mou nejoblíbenější zeleninovou pochoutku, takže jsem ráda, že už nemusím objíždět všechny supermarkety ve městě, jak tomu bylo v zimních měsících, abych ulovila aspoň jeden kousek cukety. Cuketu teď nakupuju po kilech a dělám si z ní různé dobroty. Cuketové zelí, špagety s cuketou, grilovaná cuketa...Když pořádáme pravidelné grilovačky u strejdy, tak si ji vždycky přihodím na gril, strejda to komentuje slovy, že nechápe, jak to můžu jíst, že to chutná jako "teplé hadry" :-D Já ji miluju!
P.S. Pokud máte tip na nějaký výborný cuketový recept, tak sem s ním!



3. Olomouc
Před dvěma týdny jsem se na jeden den ocitla v Olomouci. Byla to má druhá návštěva, kdysi jsem zde byla se ZŠ na školním výletě, což už je hooodně dávno:-D I když jsem do Olomouce zavítala převážně z pracovních důvodů, tak jsem si našla pár hodin na to, abych si město pěkně prošla. Olomouc je opravdu krásné město s neuvěřitelnou koncentrací kostelů a malebných kavárniček. V létě mám v plánu podniknout další výlet a Olomouc důkladněji prozkoumat.



4. Spolupráce se Saloos
Byla mi nabídnuta možnost spolupracovat s českou kosmetickou firmou Saloos. Z této spolupráce mám neuvěřitelnou radost, protože jsem od nich už nějaké produkty zkoušela a se všemi jsem byla neskutečně spokojená. Takže své tělo teď rozmazluji voňavými produkty a Vy se můžete těšit na recenze!



5. nová kabelka
U Vietnamců jsem nebyla tak pět let, vůbec tam nenakupuji, což byla chyba. Jednou, když jsem šla městem, tak jsem ve výloze uviděla světle růžovou/tělovou kabelku posetou zlatými cvočky. Tak mě učarovala, že jsem musela do obchodu vejít. Kabelka se mi moc líbila, je dokonale prostorná, má spoustu kapsiček, v ceně byla i malá kosmetická taštička a navíc lze kabelku nosit i na dlouhém popruhu. Kabelku jsem si nakonec ten den nekoupila a ještě tak týden chodila denně kolem výlohy, až mi to nedalo a byla moje! Co na ni říkáte?




A co dělá Vám v posledních dnech radost?

19 komentářů:

  1. Gratuluju ke ukončení studia! Z cuket ykrom toho co ty mám ráda ještě placičky nebo cuketové bramboráky, taky je to jedna z hlavních součást mého jídlo no. 1 - rattatouille. A kabelka se ti povedla, nikdy jsem u Vietnamců nebyla, chyba. Mě by se hodila třeba v černé.Jo a ke spolupráci závistivě (v dobrém) gratuluju, těším se na recenze. Vše z obrázku jsem zkoušela, ač v jiných verzích a byla nadšená.

    OdpovědětVymazat
  2. kabelka je krásná, kolik stála? já u vietnamců nakupuji.. někdy tam mají opravdu nádherné kousky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stála 440 Kč a měli ji asi v šesti barevných provedeních:)

      Vymazat
  3. Gratuluji k ukončení VŠ, mimochodem - nádherná kabelka! :) Mně udělaly v posledních dnech největší radost nové olejové barvy a výhra ve výtvarné soutěži :)

    OdpovědětVymazat
  4. Kabelka je nádherná, ta by se mi taky líbila :D a cuketu taky miluji, konkrétně jeden recept - cuketa pokrájená na 1cm široké plátky, pokladená do pekáče a politá ochuceným olivovým olejem, do kterého přidávám česnek na plátky, trochu sójové omáčky a bazalkové pesto, pak zapéct do trouby asi tak na 20 minut a na posledních 5 minut ještě posypat nastrouhaným sýrem...mňam :))

    OdpovědětVymazat
  5. závidím ti ten hydrofilní odličovač! měla jsem ho ve vzorečku a ten bych tedy brala okamžitě, odličovalo se s ním perfektně. úplně jsem na něj zapomněla, takže děkuju za připomenutí :D

    a ta kabelka je krásná! brala bych ji také.

    OdpovědětVymazat
  6. gratuluji k ukončení VŠ, já jsem dneska ukončila SŠ :)
    cuketu moc nemusím, i když grilovaná mi třeba nevadí :) spolupráci se Saloos závidím, to je super :D :)

    OdpovědětVymazat
  7. K bodu 1 a 4 gratuluji! :) A kabelka je nádherná.

    OdpovědětVymazat
  8. Ta kabelka je super! To bych nikdy neřekla, že i u Vietnamců se dá něco koupit :D

    OdpovědětVymazat
  9. Všem Vám děkuji za milé komentáře :-*

    OdpovědětVymazat
  10. gratulace k úspěšnému ukončení studia :-)) jsi šikulka :-) kabelka krásná, taky tam nenakupuju, protože se mi dělá šoufl z toho puchu, který v těch vietnamských krámkách je....

    OdpovědětVymazat
  11. Skvělý článek :-) Gratuluji k ukončení studia a závidím spolupráci se Saloos! :-D Cuketu mám taky ráda a kabelka je super.

    OdpovědětVymazat
  12. Gratuluji a nostalgicky vzpomínám na svoje ukončení studia (vzhledem k tomu, že mám dnes narozeniny, tak se nedá nevzpomínat na to, co bylo před rokem tento den - a u mě byl právě ještě mezičas mezi dvěm částmi státnic, takže vím, co je úúleva po tom, co je všechno za Tebou) a mám raodst i za Tebe. Saloos tropická edice vypadá dobře, těším se, až očmuchám :)
    Cuketu mám ráda, ale třeba brukev bych nedala ani psovi (a to jsem ji musela péct na vánoce ve Finsku do nákypu, fůůůůůj, už nikdy!)

    OdpovědětVymazat
  13. Gratuluju :) včera jsem udělala státnice na stejné škole a dokonce na stejné fakultě :-D

    OdpovědětVymazat