čtvrtek 24. května 2012

Alterra

Po delší době se hlásím. Dnes mi není vůbec dobře, bolí mě hlava a mám nějakou špatnou náladu, tak jsem si řekla, že by nebylo od věci si udělat jeden den volna od učení. V tomto semestru se snažím co nejméně prokrastinovat :-), proto ta nulová aktivita na blogu. V tomto semestru mám sice jen 4 zkoušky, ale za to pekelně těžké. Učení na bakalářské státnice mi teda přišlo mnohem lehčí :-) Tak to jen tak na úvod, abyste věděli, že jsem neumřela, že jen ležím zavalená pod skripty:-D

Dnes mám pro Vás recenzi na kosmetickou značku Alterra, kterou zakoupíte výhradně v drogerii Rossmann. Od této značky jsem si někdy v lednu ze zvědavosti koupila dva produkty, a to noční krém s aloe vera pro citlivou pleť a mátovou pleťovou vodu pro problematickou pleť. K nákupu mě tehdy přiměla sleva na tuto řadu, takže produkty mě vyšly na 15 Kč/ks. Ostatně i plná cena produktů je velmi příznivá, pohybují se v rozmezí cca 30-60 Kč. Ale to je asi jediné pozitivní na těchto produktech:-(


Značka se pyšní sloganem Po stopách přírody a považuje se za přírodní kosmetiku. Přiznám se, jestli jde o čistě přírodní produkt, to netuším, protože se v těch názvech složek nevyznám:) Ale už po otevření balení se na vás vyvalí chemická vůně.


Alterra noční krém pro citlivou pleť
Obal hlásá, že se jedná o uklidňující noční krém, který obsahuje čisté rostlinné oleje, jako je avokádový, jojobový a mandlový olej, díky nímž budete mít hladkou kůži. Taktéž obsahuje rostlinné výtažky z aloe vera a zeleného čaje, které poskytují trvalou vlhkost a pružnost pokožky. Toť popisek z obalu, a teď můj verdikt. Je to nejhorší kosmetický produkt, který se mi kdy dostal do ruky. Jeho vůně mi byla zprvu příjemná, i když je dost silná, pak mi začala tak vadit, že mi z ní bylo špatně od žaludku....až tak:) Konzistence krému je taky kapitola sama o sobě:) Je to vodovější krém, který je hrudkovité konzistence, vypadá to opravdu nepěkně. A co je nejhorší, že když se krémem namažete, jste upatlané jako od cukrové vaty. Krém jsem používala všeho všudy týden v lednu, do minulého týdne byl zapomenut na poličce v koupelně, než dostal druhou šanci. Kterou mimochodem taky projel. Fakt se to nedá, ta konzistence, vůně, až jsem usínala se špatným pocitem nejen na pleti:) Takže dnes letěl do koše....



Alterra mátová pleťová voda pro problematickou pleť
Hned po otevření tubičky na vás vyskočí silný alkoholový odér, jako byste v ruce místo pleťové vody s přírodními složkami drželi láhev vodky. Pleťová voda možná obsahuje výtažky z máty a rozmarýnu, které mají zajistit čistý vzhled pleti, ale taky obsahuje poměrně dost alkoholu. Takže pleť je po použití napjatá, vysušená a docela i pálí. Taky jsem měla v plánu ji vyhodit, ale nakonec jsem pro ni našla uplatnění. Na akné netrpím, tak nevím proč, ale po letošní zimě se mi objevilo pár pupínků v horní části zad. I když to není žádná hrůza, tak jsem z toho nešťastná. Kromě používání úžasného atibakteriálního sprchového gelu od Dermacolu s tea tree olejem pak záda po koupeli natírám touto pleťovkou a výsledky jsou dobré. Ale na pleť bych si tu vodu už nikdy nenanesla.



Toť moje velmi špatná zkušenost s touto kosmetikou....A jak jste na tom Vy s Alterrou?

13 komentářů:

  1. Také jsem vyhazovala, koupila jsem ve slevách a nesedí mi.

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem překvapená, protože jsem měla tento krém v denní verzi a byla jsem docela spokojená. Až na kopřivovou vůni :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já si koupila krém na obličej a pleťové mléko. to mléko mi vůbec nesedlo, hrozně mi po něm zčervenala pleť, takže jsem ho vyhodila. Ten krém teď používám na ruce, na obličej bych si ho znovu nedala :-D Takže já 100% nedoporučuji :)

    OdpovědětVymazat
  4. Koupila jsem celou sadu pro problematickou pleť - čisticí pěnu, pleťovou vodu a krém. Jediné, co mi sedlo byla pěna, která je opravdu úžasná. Skvěle odlíčí, nenechává ulepenej pocit, krásně voní po mátě a vůbec nedráždí obličej(ani oči). Zato ta voda... To je hrůza. Přesně jak píšeš, jako když se otevře flaška tvrdýho. Pálí, vysušuje a mě po vyprchání alkoholu i docela smrděla. Krém je taky katastrofa - nehydratuje, smrdí, zanechává ulepenej obličej a je plnej alkoholu.
    Nevíte někdo, jestli Alterru zrušili? Protože když jsem byla cca před týdnem v Rossmannu, tak jsem tam nic z pleťové kosmetiky neviděla. Chtěla jsem si vzít znovu tu čisticí pěnu, protože je to pro mě zázrak, a ono nic. Tak si říkám, že třeba jen budou dávat nové obaly.

    OdpovědětVymazat
  5. Taky jsem na výrobky téhle značky narazila ve slevách v R. a jsem teda nakonec ráda, že jsem odolala a nechala je tam, protože mě vždycky naštve, když si koupím něco, co mi nesedne, i když to třeba stálo jenom pár korun.

    OdpovědětVymazat
  6. tak to jsem dcela ráda, že při dnešním nákupu v rossmannu jsem alteru marně hledala (teda krom dvou druhů plet. masek v sáčku a omlazujících ampulí), protože jsem chtěla nějaký krém zakoupit zjistit, jesti je lepší než alverde.

    OdpovědětVymazat
  7. Milá Katie, já si od Alterry koupila minulej měsíc v Německu krém na tělo - makadamiové oříšky a čokoláda. Jako krémík prima, kůže krásně hladká, ale ta vůně mě odradila tak, že už si ho na sebe nenapatlám. Voní jako zatuchlina, jinak to říct neumím:-)

    Ale na druhou - mám pocit, že Altera spadá pod DMáckou Alverde a ta mi vyhovuje, sedí, voní a všechno dohromady. Dokonce jsem si dlouho myslela, že jde o stejné výrobky jen pod jinou značkou. Tak teď fakt nevím...:-D

    OdpovědětVymazat
  8. Mám od nich čistící pěnu a není tak nejhorší... a balzám na rty a ten je super! :) Nic dalšího mě ale ani neláká :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ještě jsem od Altery nic nezkoušela, takže nemohu posuzovat :)

    Máš dalšího followera :)

    www.unusualfashiondream.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  10. ahoj
    pozývam ťa na giveaway
    http://mademoiselleiva.blogspot.com/2012/05/giveaway-4.html
    Iva Klepi

    OdpovědětVymazat
  11. zatím jsem je ještě nezkoušela, ale slyším samou chválu)
    xoxo
    http://dreamaboutflowers.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  12. tuhle kosmetiku jsem zatím nezkoušela, ale mám v plánu se na ni jít do Rossmana alespoň podívat. opravdu je přírodní - má na obalu certifikát. a nechce se mi věřit tomu, že všechny výrobky budou úplně špatné :) ale jestli to je něco na způsob Alverde, tak asi velice spokojená nebudu ani s Alterrou :) uvidíme. ještě neházím flintu do žita.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak díky Tvému článku už to vím:) Určitě nejsou všechny produkty špatné, slyšela jsem na tuto značku právě docela chválu, tak mě to překvapilo. Možná jsem sáhla po nesprávných produktech, holt každému všechno nevyhovuje:)

      Vymazat