sobota 26. února 2011

Péče o bižuterii

Chcete-li, aby Vám bižuterie vydržela co nejdéle, musíte dodržovat při jejím nošení základní pravidlo: bižuterii navlékáme jako poslední a sundáváme jako první.


Dále:

  • nesprchujte se s ní,
  • neuschovávejte ji ve vlhkých prostorách (v koupelně),
  • dávejte pozor při lakování vlasů (lak na vlasy nesmí přijít do styku s bižuterií)
    a česání (hrozí roztržení šperku hřebenem),
  • nesmí přijít do styku s parfémem nebo toaletní vodou (alkohol v nich obsažený by ji poškodil),
  • sundávejte ji pokud jdete sportovat, do bazénu, do solária, sauny, na masáže, i pokud jdete ke kadeřníkovi,
  • s bižuterií neuklízejte, nemyjte nádobí (škodí ji chemikálie obsažené v mycích, pracích a čistících prostředcích),
  • bižuterii může poničit i agresivní pot,
  • na bižuterii negativně působí fyzikální vlivy jako světlo (raději uschováváme ve šperkovnici nebo na tmavém místě), prach, vlhko, voda nebo intenzivní horko (např. sauna)
  • šperky chemicky nečistěte,
  • sundávejte ji před spaním (během spánku by mohlo dojít k přetrhnutí nebo zamotání).


Uchovávání bižuterie
Bižuterii nejlépe uchovávejte ve tmě (šperkovnice, krabičky nebo na tmavém místě) a omezte působení negativních vlivů jako vlhko, voda…

 
Čistění bižuterie
Bižuterii nečistěte chemickými prostředky. Šperky a bižuterii jemně zbavíte prachu
a potu měkkým hadříkem (výborný je flanel). Dobře se osvědčil i nejměkčí typ zubního kartáčku (soft), který vyčistí i špatně dostupná místa bez použití chemikálií. Čistění provádějte jemně.

zdroj: www.weheartit.com

čtvrtek 24. února 2011

Nestíhám, nestačím...

Škola, práce, škola, psaní BP, pobíhání po úřadech...Jednoduše nestíhám, takže dnes jen krátce (ale o víkendu očekávejte smysluplnější příspěvek).

Celodenní pobíhání a zařizování a k tomu - 10 °C. V těchto chladných dnech dávám přednost pohodlnému a teplému oblečení. A jak to máte Vy? Pohodlí a teplíčko a nebo i tak dáváte přednost promyšleným stylovým outfitům?


bunda Orsay; kalhoty Boutique Fashion Line; taška Takko
šála a rukavice Takko;  kožené boty Mixer

pondělí 21. února 2011

Ladovská zima

...Ladovská zima
za okny je
a srdce jímá
bílá nostalgie...






 Ne, že bych se netěšila na léto (nebo aspoň jaro, a vůbec zimu nesnáším), ale když je - 10 °C, tak příroda "čaruje".

(Photos by me)

středa 16. února 2011

Tekuté zlato

Pamatujete si, jak jsem Vás tady prosila, jestli jste někde nepotkaly ten nejzlatější lak na nehty? Tak už jsem jej sehnala. Není sice až tak zlatý, jak jsem chtěla (některé z Vás mě utvrdily v tom, že to co chci, není lak, ale fólie na nehty:)), ale i tak se mi moc líbí.

Čím více vrstev nanesete, tím lak vypadá "zlatěji". Ale dvě vrstvy bohatě stačí.

Jsem nadšená. Nehty mám nalakované už šestým dnem a lak je stále neporušen. Musím také souhlasit s popisem na lahvičce, ano, lak celkem rychle schne. Lak mě stál 60 Kč, je od Miss Sporty, Clubbing Colours, odstín 312.


Tak šup šup pro něj do drogérie:-D

pondělí 14. února 2011

14. 2.


Vám všem, ať už zamilovaným nebo nezamilovaným přeji pěkného Valentýna a mám pro Vás, mé čtenáře, valentýnský vzkaz:
zdroj: www.weheartit.com

Jak to máte Vy a Valentýn? Slavíte nebo neslavíte? Já teda jo:) Vím, že pro mnohé je to komerční svátek, ale proč si neudělat den krásnějším? Lásku a úctu projevuju svému milému každý den, obdarováván během celého roku, to ano, na to nepotřebuji tento svátek. Ale i tak si tento den ráda připomínám a těším se z něj.

Prostřednictvím svého blogu, bych chtěla vyjádřit příteli, jak velká je má láska k němu:
zdroj: www.weheartit.com

Ať už jste zamilovaní nebo ne, ať Valentýna slavíte či ne, ať už milujete kohokoliv, užijte si tento den!
Mějte se, já odcházím na valentýnskou večeři:)

sobota 12. února 2011

Vítězkami se stávají...


Prstýnek poputuje ke slečně Silvi a řetízek získává efka! Výherkyním gratuluji.

Ostatní nezoufejte, tato giveaway byla sice první, ale rozhodně ne poslední!

P.S. Se stížnostmi se obracejte na mého přítele, který losoval papírky z osudí:-D

Leopardi

Na těhle nehtech se mi líbí, že je zvládne kdejaký patlal, který si stejně jako já celkem obstojně nalakuje nehty na levé ruce, ale s pravou už je to horší. Protože čím nepravidelnější tvary, tím vaši leopardi vypadají živěji:)

Je to neuvěřitelně jednoduché, tak jdeme na to!

Potřebujeme:
  • světlý lak na nehty (např. essence colour&go, 03 shining star)
  • světle hnědý lak na nehty (např. s-he stylezone, 500)
  • tmavě hnědý lak na nehty (např. art de Lautrec, 40)

Postup:

1. Nalakujeme nehty lakem se světlým odstínem.

2. Uděláme velikostně různé puntíky tmavším hnědým lakem na nehty.

3. Tmavě hnědým lakem na nehty uděláme nepravidelné čáry kolem puntíků.

Hotovo!

Otevřeně se přiznávám, výsledek nedopadl podle mého očekávání, takže si nejspíš objednám Konad destičku s leopardím vzorem:)

Pro Vás, další inspirace:







zdroj: www.weheartit.com

Pěkný víkend a nezapomeňte, že dnes máte poslední šanci se zúčastnit mé giveaway!

čtvrtek 10. února 2011

Ideální snídaně?

Možná tak pro moji kamarádku E., která už roky pravidelně "snídá" kávu a k tomu cigaretku:-)

Projekt Curious Breakfast (Podivuhodná snídaně) byl vytvořen francouzským design studiem Paper Donut ve spolupráci s osmnáctiletou studentkou fotografie Fanette Guilloud (realizace + fotografie).

Jednotlivé kusy jídla byly vytvořeny pomocí papíru z mezinárodní papírenské společnosti Arjowiggins pro soutěž, prostřednictvím které tato firma prezentovala svou nabídku výrobků z papíru.

Prostřednictvím těchto papírových kousků chtělo studio Paper Donut replikovat klasickou francouzskou a typickou severoamerickou snídani. Všechny kusy jsou skládány ručně.






zdroj: http://www.fanetteg.com/portfolio/

 Dobrou chuť! :-)


P.S. Nezapomeňte na giveaway, která končí už tuto sobotu!

úterý 8. února 2011

Seznamte se...

...s tím nejúžasnějším svetrem, který jsem kdy vlastnila:) Byl zakoupen v 30% slevě a pochází od mé oblíbené značky F&F:) No řekněte, není k sežrání?



Na první pohled mě zaujal tmavě modrý potisk koníčků a béžová barva, kterou mám moc ráda (já vím, v celku nevýrazná barva, ale jde mi k pleti a podle typologie je to můj odstín:-D). A když jsem si ho oblékla bylo jasno. Je to ten nejjemnější a nejpříjemnější svetřík na světě (100% bavlna).


svetr F&F; kalhoty Boutique Fashion Line (Ostrava); brož Six; náramek H&M;
prsten hobby shop Barevný svět (Ostrava); hodinky Bentime

neděle 6. února 2011

Novinky a tipy: Únor


Všude kolem mě někdo kýchá, smrká a marodí. Mě se chřipka, angína a jiné „zimní“ nemoci  obloukem vyhýbají. Pro ty, koho tyto nemilé nemoci postihly pár „babských rad“:

Bolest v krku pomohou zmírnit bylinkové čaje, např. z tymiánu nebo šalvěje. Nebo také, když několikrát denně vypijete sklenici horké citrónové šťávy s medem. Pro více odvážné doporučuji oloupat stroužek česneku a přes den ho cucat. Opravdu to zabírá.

Na chrapot je  účinný najemno nastrouhaný křen smíchaný s medem, přidat můžete i jeden žloutek. Této směsi se užívá jedna lžička každou hodinu.

O rýmě se říká, že trvá sedm dní, když se neléčí, a týden, když se léčí :-D  Na uvolnění ucpaného nosu je nejlepší slepičí polévka. Než ji začnete jíst, sedněte si nad talíř plný horké polévky a asi 5 minut inhalujte její výpary. Opravdu to pomáhá.

Při chřipce pijte čaj z bezových květů a nebo z rozdrcených šípků. Také se říká, že když denně sníte 3 - 4 banány zkrátíte dobu léčby chřipky.

Při kašli pomáhá zázvorové mléko. Tento zázračný nápoj získáte, když 1 lžičku zázvoru svaříte v mléku a osladíte medem.



18. a 19. února můžete navštívit již 11. ročník největšího veletrhu kosmetiky, kadeřnictví a životního stylu v ČR WORLD OF BEAUTY & SPA.

Budou zde k vidění jarní a letní trendy v líčení  světových značek, proběhne další ročník kadeřnické soutěže INSPIRACE 2012, kdy předvedou své účesové kreace Blanka Hašková, Jan Hlaváček, Martin Loužecký a další.  Shlédnete soutěž vizážistů a kadeřníků „CREATIVE IMAGE TEAM by Pavel Bauer“ nebo módní přehlídku Paula Bruna, kterou vytvořil TOP designer  Pavel Křivánek. Dále zde proběhne Mistrovství ČR a mezinárodní mistrovství v NAIL ARTU.
 Více informací zde.

zdroj: www.google.com

 
A kdo v těchto dnech slaví narozeniny? Vodnáři (20. ledna – 18. února)! Vodnáři jsou velcí individualisté, v myšlení předbíhají svou dobu, rádi plánují budoucnost, mají spoustu nápadů a obdivuhodnou intuici. Vodnáři patří ke vzdušným znamením a jejich vládnoucí planetou je Uran.

Vodnář a zdraví
Nemoci Vodnářů bývají nejčastěji spjaty s oběhových systémem. Je u nich zvýšené riziko vysokého krevního tlaku a poruch srdečního rytmu. Také často trpí na bolesti v krku a záněty průdušek. Pokud se ovšem Vodnáři řídí zdravým životním stylem mohou mít před sebou dlouhý, zdravý a aktivní život.
Vhodné potraviny pro Vodnáře: mořské ryby a plody moře, mléko, špenát, jablka, pomeranče, ananas, čočka, sója.

Vodnář v roce 2011
Tento rok bude pro Vodnáře ve znamení disciplíny. Jejich život bude mít řád a mnoho se jim vyplní, pokud se tohoto řádu budou držet. Dokážou tak své sny proměnit ve skutečnost.


Už jste slyšeli o tom, že Lady Gaga bude mít svůj parfém? Loni v září s Lady Gaga společnost Coty uzavřela smlouvu, parfém by se měl objevit na trhu začátkem roku 2012. A po čem bude parfém "vonět"? Po krvi a spermatu. Tak nevím jak Vy, ale já si ho určitě nekoupím. Ale i tak jsem zvědavá, jak to dopadne:-)

zdroj: www.google.com


Společnost Case-Mate kromě překrásných stylových obalů na iPhone nebo Blackberry vyrábí i účelové obaly na mobily. Tento obal má na zadní straně kapsičku, do které můžete vložit bankovky nebo platební kartu. Výborná pomůcka např. na koncert nebo do posilovny, když s sebou nechcete tahat kabelku.

zdroj: www.google.com


Produkt měsíce
Lovely Body Shimmer L Pour Elle je tělové mléko se třpytem skandinávské kosmetické společnosti Fleur de Santé. Toto tělové mléko obsahuje jemné třpytky, ráda jej používám v létě a nebo pokud jdu na ples, romantickou večeři. Kůže se nejen krásně třpytí, ale také voní. Krém také obsahuje mandlový olej a vitamin E, takže o pokožku pečuje. Určitě jej použiji na valentýnskou večeři:-)

zdroj: www.google.com

Outfit měsíce
Jsem uchvácena z těchto překrásných korálkových šatů, které si Keira Knightley oblékla na premiéru filmu Never let me go. Šaty: Chanel Haute Couture.


zdroj: www.google.com


Blog měsíce
Sexy dračice, která si říká Joll Burr. Její fashion blog je plný špičkových outfitů, za které by se nemohla stydět ani leckterá celebrita. Na fotografiích vypadá jako filmová star (o téhle slečně ještě uslyšíme, tento týden jsem ji viděla na Primě ve VIP zprávách, kde se mihla na jedné pražské party :-D ). Dokáže i z levných dostupných kousků vytvořit doslova hollywoodský outfit.

zdroj: www.jollburrfashion.blogspot.com


Mějte se krásně a nezapomeňte na giveaway.

sobota 5. února 2011

Giveaway - ukončeno


Ano, je to tak, je tu slibovaná giveaway, historicky první (a zdaleka ne poslední) za dobu trvání blogu.

A o co soutěžíme? Ne jen o jeden dárek, ale rovnou o dva! Dámy a pánové, to je pro Vás dvojnásobná šance na výhru! :-D

Jedna z Vás získá krásný masivní prstýnek ve zlaté barvě s květinkami, doplněnými blyštivými kamínky. Prstýnek má navlečené korálky na pružném vláknu, takže padne každému na prst jako ulitý. Je z New Yorkeru.





Druhý šťastlivec získá stříbrný přívěsek s kamínkem na pružinkovém řetízku. Také z New Yorkeru.



A co musíte udělat, abyste byly zařazeny do slosování?
  1. Být pravidelným čtenářem My lifestyle blog přes Google Friend Connect
  2. Pod článkem zanechat komentář se svou emailovou adresou
     
Soutěž bude ukončena za týden, tj. 12. února 2011 v 18 hodin. Giveaway je určena pro čtenáře z ČR a SR.

Přeji hodně štěstí.

úterý 1. února 2011

Stříbrný

Z tohoto laku jsem naprosto nadšená. Třikrát tleskám :) Překrásná barva, dlouhá výdrž (cca 5 dní), směšná cena (50 Kč).


V poslední době jsem se zamilovala do metalických odstínů. Moje sbírka se neustále rozšiřuje:)


K mé spokojenosti mi už schází jen zlatý lak, který ne a ne sehnat! Pomozte mi v mém pátrání, hledám něco podobného, jako je tento lak:

zdroj: www.weheartit.com

Mějte se krásně!